PSYCH OpenIR  > 中国科学院心理研究所回溯数据库(1956-2010)
发展心理学的一个新方向
孙晔
1981
Source Publication外国心理学
Issue1Pages:23-27
Abstract<正> 近年来,在美国和德国发展心理学中兴起了一个新方向,叫作一生发展心理学。这个新思潮在苏联发展学者中间也有所反映。这个新方向强调发展贯穿于人的一生,从胚胎起一直到死亡为止。它要求对人的一生的全过程进行描述、解释,并使之达到最佳的发展。在方法学上,它强调综合,主张采取整体观点、辩证观点。所以是一个颇值得注意的新动向。这个新方向当前在国外已引起广泛的注意,出现所谓"一生发展心理学热"。近年
Subject Area发展心理学
Language中文
Document Type期刊论文
Identifierhttp://ir.psych.ac.cn/handle/311026/7466
Collection中国科学院心理研究所回溯数据库(1956-2010)
Recommended Citation
GB/T 7714
孙晔. 发展心理学的一个新方向[J]. 外国心理学,1981(1):23-27.
APA 孙晔.(1981).发展心理学的一个新方向.外国心理学(1),23-27.
MLA 孙晔."发展心理学的一个新方向".外国心理学 .1(1981):23-27.
Files in This Item:
File Name/Size DocType Version Access License
发展心理学的一个新方向[1].pdf(523KB) 限制开放--View Application Full Text
Related Services
Recommend this item
Bookmark
Usage statistics
Export to Endnote
Google Scholar
Similar articles in Google Scholar
[孙晔]'s Articles
Baidu academic
Similar articles in Baidu academic
[孙晔]'s Articles
Bing Scholar
Similar articles in Bing Scholar
[孙晔]'s Articles
Terms of Use
No data!
Social Bookmark/Share
File name: 发展心理学的一个新方向[1].pdf
Format: Adobe PDF
This file does not support browsing at this time
All comments (0)
No comment.
 

Items in the repository are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.